» Főoldal » Világítástechnika » LED / LED modul » High-Power LED
NTR LEDP09WW 30W High-Power COB LED IP65 3200K meleg-fehér 230V AC (nem kell tápegység) 
2.490 Ft
kosárba
Bruttó tömeg: 0.02kg
Mennyiségi egység: db

Raktár: 0 db, érdeklődjön

Garancia: 12 hónap

NTR LEDP09WW 30W High-Power COB LED IP65 3200K meleg-fehér 230V AC (nem kell tápegység)

Gyártó: NTR
Tipus: LEDP09WW
Gyártói cikkszám: 7901

Leírás:

30W High-Power COB LED IP65 3200K meleg-fehér 230V AC (nem kell tápegység)

- Ez a LED alkalmas hibás LED reflektorok LED-jének cseréjére, továbbá használható reklámtábla világításhoz, utcai lámpákhoz, vagy speciális lámpatestekhez is.

Specifikáció:

- Feszültség: 230V AC (nincs szükség tápegységre, vagy LED meghajtóra)
- Fogyasztás: 30W
- LED chip: 1db 30W High-Power LED Chip (8x9=72db egy chipbe integrált LED-del)
- Szín visszaadási érték: Ra80
- Színhőmérséklet: 2800-3200K (meleg-fehér)
- Világítási szög: 180 fok
- Élettartam: 10000 óra
- Vízvédelmi osztály: IP65
- LED chip burkolat anyaga: alumínium
- Működési hőmérséklet: -20 és +85 fok C között (hűtőborda, vagy alumínium lámpatest szükséges a megfelelő hőelvezetéshez, a rögzítés pedig történhet hővezető pasztával+csavarral, vagy hővezető ragasztóval)
- Forrasztási pont jelölése: L (Load - fázis), N (neutral - nulla)
- Méretek:
LED chip (Szé x Mé): 2,5 x 2,5cm
LED chip PCB furatpontok furatközépponti távolsága szélesség és mélység irányban egyaránt: 3,4 - 3,4cm
LED chip PCB furatpontok átmérője: 3mm
LED chip burkolattal (Szé x Mé x Ma): 5,5 x 4 x 0,4cm

Figyelem:

A LED chip 230V AC feszültségű, a bekötést csak szakember végezheti!
Ügyeljen a megfelelő szigetelésre a bekötés során.

Bekötés menete:

Forrasztási pont jelölése: L (Load - fázis), N (neutral - nulla), a védőföld vezetőt a meglévő lámpatest burkolatára kell rögzíteni.
A forrasztáshoz állítsa be a forrasztó pákáját 350 fok C hőmérsékletre, majd azt követően forrassza a fázis vezetéket az L feliratú forrasztási ponthoz, illetve a nulla vezetéket az N forrasztási ponthoz. Ügyeljen rá, hogy 5 másodpercnél hosszabb ideig ne tartsa a pákát a forrasztási ponton, mert az 5 másodpercnél hosszabb ideig fennálló 350 fok C hőmérséklet a LED chipben lévő arany szálak szakadásához vezethet. Az első forrasztási pont végeztével várja meg, míg a LED chip szobahőrmérsékletűre hül és csak uténa kezdjen hosszá a második forrasztási pont kialakításához.
Ügyeljen a csatlakozási pontok megfelelő szigetelésére.
A LED chipet hűteni szükséges, ezért legalább 150x150x40mm hűtőbordára, vagy 50W LED reflektor armatúrába szerelhető.
A nem megfelelő hűtés miatt meghibásodott LED chip garancia vesztéssel jár.

LED chip csere instrukciók:

Amennyiben az Ön meglévő LED reflektorában LED driver (LED vezérlő) táplálja meg az integrált LED-et, úgy a LED vezérlőt ki kell kötni, a LED-et pedig el kell távolítani és ezzel a 230V AC feszültségű LED-del lehet helyettesíteni.
A LED chip-ek és LED mátrix panelek általában hővezető ragasztóval vannak rögzítve az alumínium lámpatest hátlapjára, melyet nehéz eltávolítani. Ügyeljen rá, hogy ne sértse meg a régi reflektor alumínium burkolatát. Az újabb reflektorok már nagyon vékony anyagúak, így könnyen kilyukadhatnak a régi LED chip eltávolítása által okozott sérülések miatt. Amennyiben kilyukadt az alumínium lámpatest hátulja, úgy azt pl. régi alumínium vezetékkel és/vagy alumínium lemezzel javíthatja egy gázégő, vagy szúrólángos gázforrasztó segítségével. Az alumínium olvadási pontja kb. 680 fok C a gázégő pedig 1200-1700 fok C hőleadásra képes, ezért ügyeljen a megfelelő távolságra és használjon védőszemüveget és megfelelő vastagságú védőkesztyűt.
A saját tapasztalatunk az, hogy sok esetben szükség van egy mini gravírozó gépre és mini vágókoronggal lehet eltávolítani a régi LED-et, vagy a LED mátrix panelt. A LED mátrix panel általában 20-30-50 LED-et is tartalmaz és a nyomtatott áramkör alumínium hátlapja van rögzítve hővezető ragasztóval a lámpatest alumínium burkolatához. Ilyen esetben a LED-eket 1-2db-osával le lehet vágni az alumínium lemezkével együtt a vágókoronggal és később hasznosítható, pl. napelemes kerti LED lámpához.
A régi reflektorban az új LED-et szintén hővezető ragasztóval lehet a legegyszerűbben rögzíteni, megőrizve a lámpatest épségét és vízállóságát az átfúrást elkerülve. A furatpontok helyei általában a vékonyabb alumínium burkolatú lámpatesteknél is ki vannak alakítva, de nincsenek furatok.


Áraink 27% ÁFA-t tartalmaznak.

© 2009-2024 NETRINO Informatikai Kft.